Všeobecné obchodné podmienky

 

I. Všeobecné ustanovenia

  1. Tieto obchodné podmienky upravujú práva a povinnosti zmluvných strán vyplývajúce z kúpnej zmluvy uzatvorenej medzi predávajúcim, ktorým je Inštitút Zhiva – občianske združenie, so sídlom Koperníkova 3815/47, 821 04 Bratislava-Ružinov, IČO: IČO: 54778841, registrované v registri MV SR, reg. číslo VVS/1-900/90-64354 (ďalej len „predávajúci“) a kupujúcim.
  2. Kontaktné údaje predávajúceho:
    • e-mail: program@receptzdravia.sk
    • telefón: 0949 768 410
    • poštová adresa: Koperníkova 3815/47, 821 04 Bratislava-Ružinov
  3. Tieto obchodné podmienky sú neoddeliteľnou súčasťou kúpnej zmluvy. Dojednania, ktoré sú v Kúpnej zmluve odlišné od ustanovení týchto obchodných podmienok, majú prednosť. Obchodné podmienky riešia aj niektoré ďalšie otázky týkajúce sa nákupu digitálneho obsahu, alebo využívania internetových stránok receptzdravia.sk.
  4. Zmluva sa uzatvára na dobu určitú do momentu splnenia práva a povinností z nej vyplývajúcich.


II. Recept zdravia ako predmet kúpy

  1. Predmetom kúpi je 14 týždňový koučingový program Recept zdravia (ďalej len „program“), ktorý pozostáva so 6 online skupinových koučingových stretnutí pod vedení vyškoleného kouča zameraných na zmenu návykov a podpory klienta formou zasielania tipov z oblasti zdravia a vytvárania zdravých návykov. Súčasťou programu je aj Zápisník zdravia, ktorý je kupujúcemu zaslaný po zaplatení kúpnej ceny.
  2. Recept Zdravia nie je poskytovaním zdravotnej starostlivosti. Ak máte akékoľvek obavy, zranenia, akútne ochorenie a pod., poraďte sa o účasti v našom programe so svojim lekárom.
  3. Program je poskytovaný „tak, ako je“ a bez akýchkoľvek záruk. Akákoľvek záruka vhodnosti na konkrétny účel je vylúčená v maximálnom rozsahu povolenom zákonom.
  4. Program trvá 14 týždňov, keď online skupinové stretnutia sa venujú témam: motivácie, stravy, pohybu, stresu, spánku a zdravým vzťahom. Harmonogram programu je nasledovný:
    • 1.týždeň: úvodné stretnutie, motivácia
      2. týždeň: stretnutie strava
      3. týždeň: samostatná práca
      4. týždeň: samostatná práca
      5. týždeň: stretnutie pohyb
      6. týždeň: samostatná práca
      7. týždeň: samostatná práca
      8. týždeň: stretnutie stres a spánok
      9. týždeň: samostatná práca
      10. týždeň: samostatná práca
      11. týždeň: stretnutie Zdravé vzťahy
      12. týždeň: samostatná práca
      13. týždeň: samostatná práca
      14: týždeň: závarečné stretnutie, udržanie návykov

    • Kupujúci k samostatnej práci dostáva podporu v podobe Zápisníku zdravia a pravidelných e-mailových tipov.

  5. Program sa realizuje prostredníctvom online skupinových videohovorov na platforme Zoom. Účastníci budú mať prístup k živým interaktívnym stretnutiam, kde môžu sledovať prezentácie, počúvať audio, používať chat a aktívne sa zapájať do priebehu koučingu.
  6. Niektoré časti programu môžu zahŕňať zdieľanie obrazovky pre prezentácie alebo demonštrácie. V prípade potreby môže byť použitá funkcia rozdelenia účastníkov do menších skupín (breakout rooms) pre skupinové aktivity.
  7. Stretnutia nebudú nahrávané.
  8. Aby bolo možné využívať program, kupujúci musí mať k dispozícii:
    • Zariadenie: Počítač (Windows alebo Mac), tablet alebo smartfón (iOS alebo Android) s aktuálnym operačným systémom.

    • Internetové pripojenie: Stabilné širokopásmové pripojenie s minimálnou rýchlosťou 1.5 Mbps pre video v HD kvalite.

    • Softvér: Najnovšia verzia aplikácie Zoom (možnosť pripojiť sa aj cez webový prehliadač, ale s obmedzenou funkcionalitou).

    • Audio: Fungujúci mikrofón (vstavaný alebo externý) a reproduktory alebo slúchadlá.

    • Video: Webkamera (vstavaná alebo externá) – odporúčaná, ale nie nevyhnutná pre účasť.

    • Prehliadač: V prípade použitia webového rozhrania Zoom odporúčame najnovšie verzie prehliadačov Google Chrome, Mozilla Firefox, alebo Safari.

  9. Program je dostupný na väčšine moderných zariadení s pripojením na internet, ktoré podporujú aplikáciu Zoom alebo majú kompatibilný webový prehliadač.
  10. Niektoré funkcie môžu byť obmedzené pri použití mobilných zariadení alebo pri pripojení cez webový prehliadač namiesto aplikácie Zoom.
  11. Kvalita video a audio prenosu môže závisieť od kvality internetového pripojenia účastníka.
  12. Program nevyžaduje inštaláciu žiadneho dodatočného softvéru okrem aplikácie Zoom (alebo kompatibilného webového prehliadača).
  13. Pre optimálny zážitok a plnú funkcionalitu odporúčame používať najnovšiu verziu aplikácie Zoom na počítači s aktuálnym operačným systémom, stabilným internetovým pripojením, funkčným mikrofónom a webkamerou.
  14. Informácie, umelecké diela, text, video, zvuk, obrázky, softvér a iné duševné vlastníctvo (súhrnne „Materiály“) obsiahnuté na Webovej stránke a tiež v Programe sú chránené autorským právom. K materiálom môžete pristupovať a používať ich iba na osobné a vzdelávacie účely alebo ako je výslovne uvedené v príslušných zmluvných podmienkach online programu. Nesmiete inak reprodukovať, distribuovať, kopírovať, verejne predvádzať, verejne zobrazovať, upravovať alebo vytvárať odvodené diela z materiálov. Ak tlačíte Materiály nachádzajúce sa na Webovej lokalite, musíte na všetky kópie zahrnúť akúkoľvek poznámku o autorských právach pôvodne priloženú k Materiálom.


III. Objednávka a uzavretie zmluvy

  1. Kupujúci objednáva program prostredníctvom elektronického obchodného systému na receptzdravia.sk.
  2. Na webovom rozhraní je uvedený podrobný popis ponúkaného programu vrátane uvedenia toho, čo obsahuje, komu je primárne určený, čo kupujúcemu môže priniesť a v akom formáte je poskytovaný, prípadne, či sú pre ich efektívne používanie a absolvovanie nutné ešte nejaké ďalšie podmienky. Všetky prezentácie, texty a obrázky na webovom rozhraní majú informatívny charakter.
  3. Odoslaním objednávky (kliknutím na „Objednať s povinnosťou platby“) kupujúci potvrdzuje, že sa oboznámil s týmito obchodnými podmienkami a že s nimi súhlasí.
  4. Po odoslaní objednávky bude kupujúcemu zaslané potvrdenie o prijatí objednávky na e-mailovú adresu, ktorú kupujúci zadal v objednávkovom formulári. Týmto potvrdením a zaplatením kúpnej ceny je kúpna zmluva uzavretá. V prípade pochybností môže predávajúci kontaktovať kupujúceho za účelom overenia pravosti objednávky. Ak sa pravosť objednávky nepodarí overiť, predávajúci má právo objednávku zrušiť. Kúpna zmluva sa uzatvára v slovenskom jazyku, v elektronickej podobe. Kúpnu zmluvu tvorí objednávka, jej prijatie zo strany predávajúceho a tieto obchodné podmienky.


IV. Cena

  1. Aktuálne platná cena programu je vždy uvedená na webovej stránke receptzdravia.sk. Cena je uvedená vrátane všetkých daní a poplatkov. Predávajúci nie je platcom DPH. Cena je platná celú dobu jej uverejnenia. Pokiaľ tak nie je explicitne uvedené v objednávke, nevznikajú žiadne ďalšie náklady spojené s dodaním programu. Kalkulovaná cena uvedená v súhrne objednávky (predtým ako kliknete na tlačítko “Objednať s povinnosťou platby”) je konečná cena.
  2. Dohodnutá kúpna cena je cena uvedená v okamihu odoslania objednávky. Ak by došlo k zjavnej chybe pri uvedení ceny na webovej stránke, tým je myslený preklep, chyba systémového nastavenia pri zadávaní ceny, alebo podobnej chybe v procese uzatvárania kúpnej zmluvy, predávajúci nie je povinný dodať produkt za zjavne chybnú cenu, a to ani v prípade, ak už došlo k automatickému potvrdeniu objednávky. V prípade, ak dôjde k úhrade chybnej ceny kupujúcim, je predávajúci oprávnený od kúpnej zmluvy odstúpiť.
  3. Ak nie je medzi zmluvnými stranami výslovne dohodnuté inak, je predávajúci povinný dodať produkt kupujúcemu až po úplnom zaplatení dohodnutej kúpnej ceny, teda po pripísaní úhrady kúpnej ceny na účet predávajúceho.
  4. Kúpnu cenu je možné uhradiť iba bezhotovostne platbou kartou prostredníctvom platobnej brány, na ktorú je kupujúci presmerovaný z webovej stránky predávajúceho.
  5. Kúpna cena sa hradí v mene EUR.


V. Dodacie podmienky

  1. Program je dodávaný postupne formou účasti kupujúceho na 6 online koučingových stretnutiach, prostredníctvom zasielania tipov zdravia na e-mailovú adresu, ktorú kupujúci uviedol v objednávka a prostredníctvom zaslania Zápisníku zdravia na adresu, ktorú uviedol kupujúci v objednávke.
  2. Termín jednotlivých stretnutí bude kupujúcemu oznámený po naplnení koučingovej skupiny. Doba začatia programu závisí od záujmu o zvolený termín. V prípade, že sa kupujúci nemôže zúčastniť niektorého zo šiestich online koučingových stretnutí, nie je možné túto účasť nahradiť.
  3. Predávajúci si vyhradzuje právo neotvoriť skupinu programu Recept zdravia, ak o daný termín neprejaví záujem aspoň 6 osôb. V takom prípade bude kupujúci informovaný a bude mu ponúknutý alternatívny termín alebo vrátenie platby.
  4. Ak nebude kupujúci zaradený do žiadnej skupiny programu po dobu 10 pracovných dní od zakúpenia, má nárok na vrátenie kúpnej ceny, pokiaľ sa s predávajúcim nedohodne inak. Táto lehota môže byť zo závažných prevádzkových dôvodov predĺžená.


VI. Práva a povinnosti zmluvných strán

  1. Predávajúci je povinný:
    • zabezpečiť kupujúcemu prístup k programu v dohodnutom rozsahu a kvalite,
    • zabezpečiť, aby poskytované služby boli v súlade s platnými právnymi predpismi SR.
  1.  
  2. Kupujúci je povinný:
    • zaplatiť za objednaný program dohodnutú cenu v stanovenom termíne,
    • poskytnúť predávajúcemu potrebnú súčinnosť na riadne plnenie jeho záväzkov,
    • prejavovať úctu a rešpekt voči ostatným kupujúcim ako účastníkom programu a voči koučovi
    • správať sa v súlade s etickými normami a všeobecne prijatými zásadami slušnosti,
    • udržiavať otvorenú, empatickú a zdvorilú atmosféru počas celého trvania programu,
    • zabezpečiť vlastnú účasť na koučingových online stretnutiach. V prípade zmeškaného stretnutia toto nie je možné nahradiť.
  3. Predávajúci má právo okamžite vylúčiť kupujúceho z programu alebo jednotlivých online koučingových stretnutí, ak:
    • porušuje akúkoľvek časť týchto obchodných podmienok,
    • narúša plynulý priebeh online stretnutí, najmä hlučným správaním, častým prerušovaním kouča, sarkastickými poznámkami a pod.,
    • vyrušuje alebo obťažuje ostatných účastníkov programu,
    • vykonáva propagačné aktivity pre akékoľvek produkty alebo služby.
  4. Prístup k programu a jeho obsahu a ich používanie je na vlastné riziko kupujúceho. Predávajúci má právo vykonávať zmeny a aktualizovať akékoľvek informácie obsiahnuté v  programe bez predchádzajúceho upozornenia.

VII. Odstúpenie od zmluvy

  1. Kupujúci má právo odstúpiť od zmluvy bez uvedenia dôvodu v lehote 14 dní odo dňa uzavretia zmluvy o poskytnutí programu.
  2. Kupujúci môže uplatniť právo na odstúpenie od zmluvy prostredníctvom zaslania e-mailu na program@receptzdravia.sk alebo v listinnej podobe. Oznámenie o odstúpení musí obsahovať aspoň meno odstupujúceho a číslo objednávky, tak aby bolo možné kupujúceho dostatočne identifikovať. Kupujúci môže využiť aj Formulár na odstúpenie, ktorý nájde tu.
  3. Lehota na odstúpenie od zmluvy sa považuje za zachovanú, ak oznámenie o odstúpení od zmluvy bolo odoslané predávajúcemu najneskôr v posledný deň lehoty.
  4. Po odstúpení od zmluvy predávajúci vráti kupujúcemu všetky platby, ktoré od neho prijal, a to do 14 dní odo dňa doručenia oznámenia o odstúpení od zmluvy.

VIII. Garancia vrátenia peňazí

  1. Predávajúci poskytuje Kupujúcemu možnosť ukončiť svoju účasť v programe Recept zdravia a požiadať o vrátenie zaplatenej kúpnej cene najneskôr do 14. dní od uskutočnenia 1. online koučingového stretnutia skupiny Programu, do ktorej bol kupujúci zaradený. Kupujúci môže uplatniť túto garanciu vrátenia peňazí prostredníctvom zaslania e-mailu na program@receptzdravia.sk. Kupujúci môže využiť aj Formulár na uplatnenie garancie, ktorý nájde tu.


IX. Ochrana osobných údajov

  1. Predávajúci spracúva osobné údaje kupujúceho v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 a zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a v súlade so Zásadami ochrany osobných údajov.
  2. Kupujúci má právo na prístup k svojim osobným údajom, právo na ich opravu, vymazanie alebo obmedzenie spracúvania, právo namietať proti spracúvaniu, ako aj právo na prenosnosť údajov.

X. Reklamácie, alternatívne riešenie sporov

  1. V prípade, ak nedôjde k zaradeniu kupujúceho do skupiny programu najneskôr do 10 pracovných dní od zakúpenia programu (viz. článok 5 odst. 4) alebo nebude kupujúci najneskôr do 24 hodín pred začatím skupiny programu informovaný o jeho termíne a virtuálnom mieste konania je kupujúci oprávnený túto skutočnosť reklamovať u predávajúceho, a to buď e-mailom, alebo telefonicky prostredníctvom kontaktných údajov predávajúceho uvedených na webe, alebo písomne na adresu sídla predávajúceho.
  2. Ak Kupujúci uplatní reklamáciu podľa bodu 1., predávajúci alebo ním poverený zamestnanec, alebo určená osoba je povinný poučiť kupujúceho o jeho právach. Predávajúci je povinný vybavenia reklamáciu čo najskôr, v zložitých prípadoch najneskôr do 10 pracovných dní odo dňa uplatnenia reklamácie, v odôvodnených prípadoch najneskôr do 30 dní odo dňa uplatnenia reklamácie. Po určení spôsobu vybavenia reklamácie sa reklamácia vybaví ihneď, v odôvodnených prípadoch možno reklamáciu vybaviť aj neskôr; vybavenie reklamácie však nesmie trvať dlhšie ako 30 dní odo dňa uplatnenia reklamácie. Po uplynutí lehoty na vybavenie reklamácie má kupujúci právo od zmluvy odstúpiť.
  3. Kupujúci má právo obrátiť sa na predávajúceho so žiadosťou o nápravu, ak nie je spokojný so spôsobom, ktorým predávajúci vybavil jeho reklamáciu alebo ak sa domnieva, že predávajúci porušil jeho práva.
  4. Ak predávajúci odpovie na žiadosť kupujúceho zamietavo alebo na ňu neodpovie do 30 dní od jej odoslania, kupujúci má právo podať návrh na začatie alternatívneho riešenia sporu subjektu alternatívneho riešenia sporov podľa § 3 zákona č. 391/2015 Z. z. o alternatívnom riešení spotrebiteľských sporov. Subjektom alternatívneho riešenia sporov je Slovenská obchodná inšpekcia, Prievozská 32, P.O. Box 5, 820 07 Bratislava 27, resp. iná príslušná oprávnená právnická osoba zapísaná v zozname subjektov alternatívneho riešenia sporov vedenom Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky (zoznam je dostupný na stránke mhsr.sk). Kupujúci – spotrebiteľ je oprávnený si vybrať subjekt alternatívneho riešenia spotrebiteľských sporov, na ktorý sa obráti.

XI. Záverečné ustanovenia

  1. Tieto obchodné podmienky nadobúdajú účinnosť dňom 15.9. 2024
  2. Predávajúci si vyhradzuje právo na zmenu týchto obchodných podmienok. Povinnosť písomného oznámenia zmeny obchodných podmienok je splnená umiestnením na internetovej stránke predávajúceho.
  3. Na vzťahy neupravené týmito obchodnými podmienkami sa vzťahujú príslušné ustanovenia Občianskeho zákonníka, zákona č. 108/2024Z. z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene a doplnení niektorých zákonov.